Construct Cluster Oltenia a participat la Strategia de Inovare pentru Specializarea Inteligenta a regiunii Sud-Vest

23 Jul 2015

In data de 23 iulie 2015 a avut loc sedinta grupului de lucru nr.1 la Camera de Comert si Industrie. In cadrul Contractului de Asistenta Tehnica “Implementarea POR 2007-2013 in regiunea Sud-Vest Oltenia finantat prin POR- Domeniul Majotr de Interventie “Sprijinirea implementarii, managementul si evaluarii Programului Operational Regional, una dintre activitatile eligibile vizeaza realizarea de studii care sa ofere date cu privire la dezvoltarea socio-economica a regiunii.

In acest context, Agentia pentru Dezvoltare Regionala S-V Oltenia a initiat realizarea Studiului “Strategia regionala de inovare pentru specializarea inteligenta, studiu care va fi organizat in trei grupuri de lucru.

Studiul va aborda aspecte si problematici actuale privind dezvoltarea socio-economica a Regiunii, si de asemenea va identifica factorii determinanti ai competitivitatii regionale care pot concura pentru a impulsionarea economiei regionale. Avand ca fundamentare atat o cercetare cantitativa, in baza datelor statistice existente, cat si o cercetare calitativa, in baza datelor colectate de pe teren, respectiv a opiniilor si recomandarilor furnizate de actorii cheie la nivel regional, astfel rezultand propunerile de directii de actiune si Planul de actiune la nivel reginal in vederea indeplinirii dezideratului privind specializarea inteligenta a regiunii, in perioada 2014-2020.