Intalnire cu Casa Sociala a Constructorilor

11 Jun 2015

In data de 11 iunie 2015 Asociatia Construct Cluster Oltenia a fost gazda intalnirii a Casei Sociale a Constructorilor. S-a adus in discutie o tema de importanta majora, si anume contribuția la fondul pentru protecția socială a lucrătorilor din construcții, așa cum este acesta reglementata prin Legea nr. 215/1997.

   Legea creează cadrul normativ pentru constituirea și funcționarea Casei Sociale a Constructorilor, organizație non-profit constituită din organizații sindicale și asociații patronale din ramura de construcții și de producere a materialelor de construcții, având drept obiectiv asigurarea protecției sociale a lucrătorilor din construcții pe perioada întreruperii activității din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

    Legea urmărește astfel să confere un grad sporit de protecție socială lucrătorilor din construcții, stabilind faptul că aceștia din urmă au dreptul să beneficieze, pe perioada întreruperii activității, de o indemnizație reprezentând 75% din media salariilor brute realizate în ultimele 3 luni anterioare întreruperii activității.

   În temeiul Legii, sursele de finanțare ale indemnizației mai sus menționate se compun din contribuții ale lucrătorilor și ale agenților economici care desfășoare activitate în construcții sau în producția materialelor pentru construcții, precum și din “prelevarea unei cote de 0,5% din valoarea devizului de construcții, cu corespondent în devizul general al lucrării”.

Mai multe informatii precum si cererea de aderare se gasesc pe site-ul Casei Sociale a Constructorilor http://www.casoc.ro/